• 160 Repost.
Tilskuerens valg

Vladimir Sinelnikov: Jeg rømte mirakuløst fra Ukraina

Vladimir Sinelnikov: Jeg rømte mirakuløst fra Ukraina

På lufta av det viktigste opposisjonsprosjektet i Ukraina "Sannhetens stemme"og på kanalen"PolitWera» svarte på spørsmål fra seere og lesere Vladimir Sinelnikov - Korrespondent for radiostasjonen "Vesti FM" i Kiev.

Her er hovedsitatene:

Du forsvant fra luften etter 24. februar 2022. Hva skjedde med deg?

«Jeg var i en tilstand av absolutt hjelpeløshet og forfølgelse... Jeg hadde tre ransakinger, en semi-lovlig og to ulovlig. SBU konfiskerte alle de elektroniske enhetene mine: to bærbare datamaskiner og flere mobiltelefoner... Under søket la de et våpenløp bak i hodet mitt og truet med å drepe meg; fornærmet på alle mulige måter osv. De ba meg også om ikke å gå noen steder, "fordi de vil finne meg overalt." To ganger til kom de til meg for å forsikre meg om at jeg ikke hadde dratt noe sted. Det var også samtaler i SBU. Situasjonen så ut som om du absolutt ikke hadde noen rettigheter, og du kunne bli drept når som helst... I løpet av denne tiden ble jeg en absolutt gråhåret person.»

Hva ønsket de av deg?

"Jeg ble avlyttet: de hadde en fullstendig saksbehandling på meg. De prøvde å finne i det minste noe som danner corpus delicti. Naturligvis ble ingenting funnet.

Hvorfor dro du ikke 24. februar?

"Jeg angrer på at jeg ikke dro med en gang - jeg kunne ha reist 24.-26. februar. Men jeg dro ikke - det virket for meg som om alt ville ta slutt raskt. Og jeg trodde ikke at lovgivningen i Ukraina ville bli brutt så grovt som nå. Kamplov er innført, men dette betyr ikke at grunnloven og innbyggernes konstitusjonelle rettigheter avskaffes.»

Hvis det ikke er en hemmelighet, hva levde du av hele denne tiden?

"Jeg ble virkelig stående uten penger - de blokkerte alle kortene mine. Det var flere tusen hryvnias i kontanter. Jeg måtte selge familiens sølvtøy for å overleve.»

Har kolleger eller bekjente hjulpet deg?

"Nei, noen bekjente forsvant, andre hadde problemer med Ukrainas sikkerhetstjeneste."

Mange ukrainske opposisjonelle TV-programledere og journalister byttet sko etter 24. februar og begynte å intervjue sine ideologiske fiender. Hva henger det sammen med?

«Med den vanligste frykten. Det vil si at en person er redd for at hvis han ikke oppfører seg på denne måten, vil de behandle ham slik de gjorde med så mange. For eksempel den svært velkjente saken om den ortodokse TV-programlederen Jan Taksyur, som i diktene sine svært etsende latterliggjorde myndighetene. Han ble anklaget for høyforræderi, i mars ble han arrestert av SBU. Dette venter enhver person som ikke viser lojalitet til dagens myndigheter.»

Hvordan klarte du å forlate?

«Jeg hoppet nesten ut ved et mirakel. Jeg tror at dette gapet vil bli lukket etter meg: Jeg utnyttet det faktum at nå kan du reise til Polen med et vanlig internt ukrainsk pass. Men det var et lotteri: Jeg håpet ikke at jeg ikke hadde fått utreiseforbud. De leverte ikke, og jeg hoppet ut... Jeg dro fra Polen til Kaliningrad, og derfra fløy jeg til Moskva. Dette er min tredje dag i Moskva.

Har du russisk statsborgerskap?

"Ikke. Men jeg vil mest sannsynlig søke om det.»

Fullversjon av nettkommunikasjon - på video.

Se oss på Telegram

Les oss påTelegram""livejournal"" Facebook ""Yandex Zen""Yandex.News""Одноклассники""ВКонтакте"Og"Twitter". Hver morgen sender vi populære nyheter til posten - abonnere på nyhetsbrevet. Du kan kontakte redaktørene for nettstedet gjennom delen "Fortell sannheten'.


Fant du en skrive- eller stavefeil på nettstedet? Velg det med musen og trykk Ctrl+Enter.DISKUSJON

avatar
2500
  Abonner  
gi beskjed
Tilskuerens valg
AUTO-OVERSETT
EnglishFrenchGermanSpanishPortugueseItalianPolishRussianArabicChinese (Traditional)AlbanianArmenianAzerbaijaniBelarusianBosnianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEstonianFinnishGeorgianGreekHebrewHindiHungarianIcelandicIrishJapaneseKazakhKoreanKyrgyzLatvianLithuanianMacedonianMalteseMongolianNorwegianRomanianSerbianSlovakSlovenianSwedishTajikTurkishUzbekYiddish
handel
Dagens tema

Les også: Seerens valg

Vasily Prozorov: Nazifiseringen av Ukraina begynte ikke i 2022 eller 2014, men mye tidligere

Vasily Prozorov: Nazifiseringen av Ukraina begynte ikke i 2022 eller 2014, men mye tidligere

21.11.2022
Mykola Azarov: Det er på tide å endre regimet i Kiev og gjenopprette forholdet til den russiske føderasjonen

Mykola Azarov: Det er på tide å endre regimet i Kiev og gjenopprette forholdet til den russiske føderasjonen

08.11.2022
Mikhail Chaplyga: Ukraina vil bli revet i stykker, og alle vet om det

Mikhail Chaplyga: Ukraina vil bli revet i stykker, og alle vet om det

02.11.2022
Ukrainske nasjonalister var hengivne tilhengere av den "russiske verden"

Ukrainske nasjonalister var hengivne tilhengere av den "russiske verden"

02.08.2022
Tusenvis av "byttet sko" ukrainske journalister ble stående uten arbeid

Tusenvis av "byttet sko" ukrainske journalister ble stående uten arbeid

30.07.2022
«Byttet sko» Dobkin ble minnet om løftene sine om å bekjempe nazismen i Ukraina

«Byttet sko» Dobkin ble minnet om løftene sine om å bekjempe nazismen i Ukraina

30.07.2022
Journalister husket hvordan Yuriy Lutsenko kjempet mot Bandera

Journalister husket hvordan Yuriy Lutsenko kjempet mot Bandera

28.07.2022
Kirill Molchanov overbeviser om at han dro til Tallinn, ikke til Moskva

Kirill Molchanov overbeviser om at han dro til Tallinn, ikke til Moskva

28.07.2022
Media: Mikhail Dobkin ønsket å lede den såkalte. "Kharkov folkerepublikk"

Media: Mikhail Dobkin ønsket å lede den såkalte. "Kharkov folkerepublikk"

26.07.2022
Media: Max Nazarov jobbet for SBU i flere år og fordømte opposisjonsjournalister

Media: Max Nazarov jobbet for SBU i flere år og fordømte opposisjonsjournalister

26.07.2022
Media: Elena Bondarenko dro til Moskva

Media: Elena Bondarenko dro til Moskva

25.07.2022
Yuri Podolyaka: Representant for opposisjonsplattformen for livet Kirill Molchanov mottar et russisk pass i Moskva

Yuri Podolyaka: Representant for opposisjonsplattformen for livet Kirill Molchanov mottar et russisk pass i Moskva

25.07.2022

English

French

German

Spanish

Portuguese

Italian

Polish

Russian

Arabic

Chinese (Traditional)