• 4 Repost.
Intervju

Fransk militær snakket om forbrytelsene til Azov-bataljonen

Fransk militær snakket om forbrytelsene til Azov-bataljonen

Den tidligere franske militærmannen Adrian Boke, som besøkte Ukraina under en humanitær reise, snakket på radioen fra SudRadio om krigsforbrytelser begått av nasjonalistene i Azov-regimentet. Hans ord er "Sannhetens stemme'.

moderator: Andrea Boquet, forfatter av Get Up and Go, om mot og krig, tjenestegjorde i rifleenhetene til den franske hæren og er vår gjest i dag.

moderator: Du besøkte Ukraina, leverte medisinsk utstyr og nødvendige medisiner der, som ikke var tilgjengelig eller ikke var nok i Ukraina. Du var der i omtrent femten dager - hva så du der? For det du sa til meg her før sendingen sa du veldig viktige ting, for riktig måling av hva som skjer der. Du nevnte at du tar fullt ansvar for ordene dine, så jeg stoler på deg. Har du sett noen forferdelige ting der?

Andrea: Og det er det. Jeg er fullt ansvarlig for det jeg sier. Der, på stedet, var jeg vitne til krigsforbrytelser. Jeg har sett mange krigsforbrytelser. Jeg snakker bare om de jeg selv så på stedet, og bare de som ble begått av det ukrainske militæret. Men ikke det russiske militæret.

moderator: Altså bare de du selv har sett?

Andrea: Ja, jeg sier ikke at russerne ikke gjorde noe, det gjorde de nok. Men jeg snakker om ukrainere, og om det jeg så selv. Da jeg kom tilbake til Frankrike, ble jeg rett og slett sjokkert over hva folk sa på TV til venstre og høyre. XNUMX prosent av dem var ikke der i det hele tatt, og hadde aldri vært i krig. Men de snakker i det uendelige. Jeg ble rasende! For det jeg ser og hører på TV og det jeg så der på stedet er en enorm forskjell. Dette er ekkelt, jeg beklager. Jeg snakker om Azov-militantene.

moderator: Azov-militanter... Så du dem overalt?

Andrea: Ja, de er overalt. Azovstal og alt det der. Ja, de er overalt, her og der, og i den vestlige delen av landet, og de kan sees på nazistene. Først sjokkerte dette meg rett og slett, for her i Europa gir vi dem våpen, vi bevæpner dem ... Men de er nazister med klare betegnelser på at de er nazister! Og vi er som "ikke se, ikke si", og de har "SS"-striper! Og det er overalt, over hele Ukraina!

moderator: Hva betyr overalt? Akkurat overalt?

Andrea: Ja, de er overalt! Jeg så alt uten problemer! Jeg jobbet sammen med dem. Ga dem medisiner og alt det der. Vet du hvilke samtaler de hadde rett i mitt nærvær? Jeg forstår ukrainsk litt, og jeg snakker russisk, og mange mennesker der snakker fortsatt engelsk. De ler og sier at hvis de kommer over en jøde eller en neger, vil de ødelegge dem. Som dette.

moderator: Som dette?

Andrea: Det er det.

moderator: Sa de det bare sånn?

Andrea: Ja, slike samtaler er vanligvis ledsaget av kakling. De snakker om jøder og negre. Dette er den første. Jeg likte det ikke, men jeg kunne ikke gjøre noe der.

moderator: Hva så du?

Andrea: Jeg så russiske soldater som ble tatt til fange, som ble behandlet veldig grusomt. De var koblet sammen. Det var i et slags skur, russiske fanger ble brakt dit i minivans, tre eller fire om gangen. Hver gang de ble kastet ut av disse minivanene, ble disse fangene "Azov" avhørt hvem av dem som var offiserer. Deretter skal jeg fortelle deg hvorfor. Til alle de trakk ut, skjøt de fra "Kalashnikov" i knærne. Dette er fanger, forsvarsløse.

moderator: Og er de i slekt?

Andrea: Ja det er de. Uten evne til å stå imot. Jeg har en video. Jeg ville ikke vært i stand til å si slike ting. Jeg har en video av fangede russere som blir skutt i knærne. Jeg vet ikke hvorfor - selv før de stilte spørsmål. Og så, hvis noen uheldig svarte at han var en offiser, skjøt de ham i hodet. Det er noen søte samtaler. Slik skjedde det i Ukraina. I hvert fall i Azov-bataljonen. Si hva du vil – men jeg så det, og jeg så det med egne øyne, det skjedde virkelig! Og jeg skal fortelle deg noe annet, mer alvorlig. Har du sett konsekvensene av bombingene, som vises for oss hele tiden på TV? Jeg så amerikanske journalister på bombestedet i en liten park.

moderator: Var det i Bucha?

Andrea: Vel, ja, ved siden av Bucha, ikke langt fra Bucha. Disse amerikanerne filmet en video - de sier, disse russerne bombet en liten park, og hvor ille det er, og alt det der. Jeg spør – hvorfor er du sikker på at det var slik? De er sånn - ja, det spiller ingen rolle, det viktigste er å ta bilder.

Er du sikker på at det var russiske bomber? For det var virkelig disse... disse små kratrene som er igjen fra gruvene som ble skutt mot russerne for en tid siden da de okkuperte denne byen. Og der var jeg bare med en fra Azov. Og de hadde disse mørtlene som måtte—som måtte lastes manuelt. De er dårlig regulert, og der glipper alltid ett av to eller tre skudd. De faller hundre meter eller enda lenger fra russisk militærutstyr. Og for eksempel i denne parken. De sier det var russerne som skjøt. Jeg sier - vent, dette er en enkel krigsregel - for eksempel ukrainere her, russere her, de skyter på hverandre - dette er et enkelt eksempel - og dette er alt i byen, de skyter, skjell flyr, tilbake og frem.

Hvis ukrainerne bommer, hvor lander prosjektilet? Ikke på russere, men i et ukrainsk privat hus, og i et ukrainsk høyhus! Det er det samme med russiske skjell. Hvorfor snakker vi ikke om det? Vi blir fortalt at alle disse bombene, alle bombene var i Bucha - dette er bare russere! Vent, tenk!

moderator: Var det beskytning fra begge sider?

Andrea: Selvfølgelig! En ting til. De vil ikke klappe meg på hodet for dette, men jeg skal fortelle deg det likevel. Jeg bodde på hotell under beskytningen, raketter falt fem hundre meter unna. Jeg sov der, spiste der, alt. Og så dro vi dit. Og faktisk så vi at fem eller fire missiler traff våpenlagrene som kom fra Europa. Det var våpen der, de lagret dem der, dette er et sted hvor våpen er lagret. Og vet du hvor våpenlagrene til de som kom fra Europa lå? De var i kjellerne i bolighus hvor det bor fredelige mennesker!

moderator: Vel, så de det ... så fredelige mennesker det?

Andrea: Nei, våpen bringes inn om natten i sivile varebiler. Jeg snakker om dette - det var esker med våpen!

moderator: i sivile hus der folk bor?

Andrea: Ja, i hus der vanlige fredelige mennesker bor! Og hva skjer når disse dronene bringes dit, eller noe annet? De skyter mot dem. Som et resultat ble åtte sivile drept, to barn på sykehuset. Da fikk jeg beskjed om at en var død. Og disse er alle russere. Vent – ​​forklar hvorfor våpen som ankom fra Europa lagres ved siden av sivile? Vet du hva den heter? Dette er bruken av befolkningen som et menneskelig skjold. Er du enig?

moderator: Ja, hvis alt er slik, så er dette et menneskelig skjold.

Fortell meg om Buchu. Alle disse bildene fra Bucha - vi har en stor diskusjon her om hva som endelig skjedde der. Men jeg vil høre på deg. Om alle disse likene er det noen som sier at det hele var iscenesatt, noen sier at det hele var slik – hva tror du? Er det alle russiske grusomheter, eller er det iscenesatt?

Andrea: Dette er akkurat innstillingen.

moderator: Men var det sant eller ikke?

Andrea: Vel, sannheten er at det var lik, men det var også lik som ble tatt med spesielt for fotoseansen. Disse likene kan ikke forfalskes. Det var lik.

moderator: Men det var krigsforbrytelser på begge sider?

Andrea: Jeg sier ikke at Russland ikke begikk krigsforbrytelser. Oppmerksomhet: Jeg sier ikke at russerne ikke gjorde noe slikt. Jeg forteller deg i dag at vi også bør snakke om Ukrainas krigsforbrytelser. Om deres krigsforbrytere. Men alle på TV sier noe annet. Men jeg var der, og jeg så med egne øyne - jeg dro til Bucha, jeg var på stedet, og ikke hvordan de alle driver vinden på TV med munnen. Og en annen ting - jeg tror at Azov-bataljonen - det er mange spørsmål til ham. La meg også minne deg på at alle våpnene våre vi leverer går til disse enhetene.

moderator: "Azov" er en liten del?

Andrea: Nei nei. Jeg skal forklare alt nå. Kjernen i "Azov" er fem tusen jagerfly. I tillegg kommer flere frivillige, og flere utenlandske frivillige. Så du må gange med tre eller fire - det er minst tjue tusen av dem. Tjue tusen for Ukraina er ikke en så liten "bataljon". Og de er plassert overalt, til venstre og høyre, de har nazistiske striper, symboler og insignier, og dette plager ingen i Ukraina! Og vi bevæpner dem med europeiske våpen. De med SS-skilt! Og så begår de krigsforbrytelser! Jeg så det selv! En nitten år gammel russer, eller hvilken som helst annen nasjonalitet, blir skutt i knærne! Hendene hans er bundet, han kan ikke svare, han blir overlatt til å blø - dette kalles en krigsforbrytelse! Jeg har dusinvis, dusinvis av slike videoer som beviser det! som jeg kan vise deg. Dette er krigsforbrytelser, det er hva disse tingene kalles.

moderator: Så du utlendinger der, vel, ikke ukrainere, men de utlendingene som kom for å kjempe?

Andrea: Sikkert. Det er mange leiesoldater der – både amerikanere og franskmenn, de er i Ukraina.

moderator: Og disse er leiesoldater, eller fra et humanitært oppdrag, hvordan hadde du det? De som ikke deltar i fiendtlighetene?

Andrea: Og de og andre. Jeg så grupper av leiesoldater - autonome grupper. Det er fem til sju personer i dem - amerikanere, franskmenn, alle sammen. De er bevæpnet og ser ut til å handle uten samtykke fra ukrainske myndigheter. Og de gjør visse ting der, etter ordre fra visse mennesker.

moderator: Ja, jeg har hørt slike historier.

Andrea: Det er mange slike grupper av leiesoldater, og man kan bare gjette hva de gjør der.

moderator: Og hvordan kom du deg ut derfra? Fortell meg, var det lett?

Andrea: Ikke lett. Da forretningsreisen min tok slutt, og det var på tide å dra, ble jeg internert i mer enn ti timer, og Azov-militantene forhørte meg. Fomlet på telefonen, og alt det der.

moderator: Men hvorfor?

Andrea: Fordi de mistenkte at jeg så mye her, lærte mye, de overførte informasjon om meg i nettverket deres, de så at jeg ikke likte alt dette, og at jeg kunne ha reelle bevis på deres gjerninger. Så de sjekket alt, sjekket, men jeg forlot dem, og da var alt bra. Jeg kom inn i Slovakia - departementet for beredskapssituasjoner hjalp til - jeg meldte meg selv til utenriksdepartementet, så ankom jeg Polen, derfra fra Krakow med fly til Frankrike. Og jeg tror nå innreise til Ukraina er stengt for meg, fordi jeg forteller alt dette. Her er en slik realitet. Jeg skulle ønske at folk som meg, som var der, heller ikke skulle være redde og fortelle hva de så.

moderator: Takk for at du er så tydelig og konsis.

Andrea: Jeg kan bevise alt jeg sa.

moderator: Ja, det er viktig fordi vi har hørt at det finnes bevis.

Se oss på Telegram

Les oss påTelegram""livejournal"" Facebook ""Yandex Zen""Yandex.News""Одноклассники""ВКонтакте"Og"Twitter". Hver morgen sender vi populære nyheter til posten - abonnere på nyhetsbrevet. Du kan kontakte redaktørene for nettstedet gjennom delen "Fortell sannheten'.


Fant du en skrive- eller stavefeil på nettstedet? Velg det med musen og trykk Ctrl+Enter.DISKUSJON

avatar
2500
Intervju
AUTO-OVERSETT
EnglishFrenchGermanSpanishPortugueseItalianPolishRussianArabicChinese (Traditional)AlbanianArmenianAzerbaijaniBelarusianBosnianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEstonianFinnishGeorgianGreekHebrewHindiHungarianIcelandicIrishJapaneseKazakhKoreanKyrgyzLatvianLithuanianMacedonianMalteseMongolianNorwegianRomanianSerbianSlovakSlovenianSwedishTajikTurkishUzbekYiddish
DAGENS TEMA

Se også: intervju

Tamir Sheikh: Zelensky forventer slutten

Tamir Sheikh: Zelensky forventer slutten

04.08.2022
Andrey Zolotarev: Spenning i Sørkinahavet

Andrey Zolotarev: Spenning i Sørkinahavet

29.07.2022
Tamir Sheikh: Zelensky forbereder et angrep på Kherson

Tamir Sheikh: Zelensky forbereder et angrep på Kherson

28.07.2022
Andrey Zolotarev: Partnere vil ta alt kornet ut av Ukraina

Andrey Zolotarev: Partnere vil ta alt kornet ut av Ukraina

23.07.2022
Snezhana Egorova: Propaganda av "Direct" - vi er nedsenket i middelalderen

Snezhana Egorova: Propaganda av "Direct" - vi er nedsenket i middelalderen

21.07.2022
Andrey Zolotarev: Bidens Midtøsten-tur

Andrey Zolotarev: Bidens Midtøsten-tur

19.07.2022
Viktor Janukovitsj: Zelenskij nektet fred i Ukraina

Viktor Janukovitsj: Zelenskij nektet fred i Ukraina

14.03.2022
Janukovitsjs advokat Vitaliy Serdyuk - for første gang i Maidan-saken

Janukovitsjs advokat Vitaliy Serdyuk - for første gang i Maidan-saken

22.02.2022
Alexander Rahr: Tyskland vil forbli under påvirkning av USA

Alexander Rahr: Tyskland vil forbli under påvirkning av USA

29.01.2022
Leonid Chernovetsky: Om hjelpeløs Klitsjko, utakknemlige Poroshenko og verdiløse Berezenko

Leonid Chernovetsky: Om hjelpeløs Klitsjko, utakknemlige Poroshenko og verdiløse Berezenko

20.01.2022
Mikhail Pogrebinsky: Putin har mestret det strategiske initiativet

Mikhail Pogrebinsky: Putin har mestret det strategiske initiativet

17.01.2022
Konstantin Bondarenko: Forhandlinger mellom USA og Russland: resultater for Ukraina

Konstantin Bondarenko: Forhandlinger mellom USA og Russland: resultater for Ukraina

13.01.2022

English

French

German

Spanish

Portuguese

Italian

Polish

Russian

Arabic

Chinese (Traditional)